Filmen "Slagtebænk Dybbøl"

 

Dokumentarfilmen "Slagtebænk Dybbøl" fortæller om de to danske brødre og officerer, Ernst og Emil Schau, der deltager i 2. slesvigske krig. Brødrene har koner og børn i København, og gennem deres breve fortælles historien om livet som soldat i det iskolde og undergangsprægede felttog, som den danske hær er ude i i vinteren 1864.

Et felttog, der kulminerer i Slaget ved Dybbøl den 18. april 1864. Her er den danske hær oppe mod en professionel preussisk hær, der talmæssigt og teknologisk er sin danske modstander overlegen. Brødrene havner midt i de værste kamphandlinger, hvilket får fatale følger for dem og deres familier.

Filmen er baseret på forfatteren Tom Buk-Swientys bestseller af samme navn og brødrenes historie bliver sat ind i et perspektiv, der omfatter de politiske og kulturelle omstændigheder, der førte til krigen.

I filmen bruges banebrydende nye visuelle virkemidler, så som 3D-animationer, der kombineres med originale stillfotos og reenactment-optagelser.

Gennemgående fortællere er de to eksperter, museumsleder Bjørn Østergaard fra Historiecenter Dybbøl Banke og forfatter og journalist Tom-Buk Swienty, der mesterligt indfanger både de indviklede politiske forhold og den menige soldats hverdag og kvaler.

Filmen er produceret med støtte fra FilmFyn, Undervisningsministeriet, NordeaFonden, Augustinusfonden og Bikubenfonden. Produceret 2014

 Vises i Borgerhuset lokale 3 den 17.4. kl. 15:00.

 

Tilbage